Publicerad

2018-04-30 NLT Debatt

Svar på Fredrik Nelander och Elof Jonssons artikel 25/4

Jag bli full i skratt när Fredrik Nelander (s) och Elof Jonsson (C) ta åt sig äran gång på gång när de talar om Lagmansgymnasiet. De vill gärna att vi glömmer eller har de redan själva glömt allt de gjorde för att lägga ner Lagmansgymnasiet för fem år sedan efter att entreprenören som skulle bygga hotellet  då krävde att skolan ska bort först. Det visade sig att han backade efter misslyckade försök med nedläggning av skolan.

Jag satt i bildningsnämnden vid denna punkt och jag skrev några insändare och  uppmärksammade om nedläggningshotet. Efter alla turer lyckades vi i oppositionen tillsammans med en hederlig människa. Henrik Dahlin som röstade för kommunen och skolans bästa emot sitt eget parti, Centerpartiets vilja . Som tack blev han utfryst från partiet och behandlades som svarta fåret.  Jag glömmer aldrig allt kämpande och stöd från den aktiva föräldraföreningen med över 2200 namnunderskrifter mot nedläggningen.

Jo, vi är glada att Lagmansgymnasiet är i gång och vi kommer att kämpa vidare för en bättre framtid och kvalité och den drivande rektor Harald Lundqvist som jobbar hårt för gymnasiets utveckling. Under tiden försöker ni att sälja ekonomiprogrammet i smyg eller annat under olika rubriker till den privata skolan AMB .

Vara kommuns invånare har blivit vana med att se alla baracker som skolsalar överallt år efter år. Under tiden har ni råd att bygga en privat skola med för ca. 58 miljoner och som endast har ett begränsat eget kapital samtidigt kräver ni en besparing för bildningsnämnden.

Skolan är det viktigaste för oss som tänker på kommunens bästa. Framtiden utan bra skolor är ingen bra framtid särskilt för en liten kommun som Vara. Vi strävar efter en skola som har en miljö där lärarna har den kompetens och resurser som behövs och bra arbetsvillkor.  Elever som uppmuntras, motiveras och känner sig redo att hänga med i utvekling får en hög kompetens som gör för att de kommer att lyckas i en arbetsmarknad med hög konkurrens.

Fredrik Nelander och Elof Jonsson ni borde skämmas och inte vara stolta över vad ni har gjort under de senaste 8 åren. Jag hoppas verkligen att kommunen får ett nytt styre efter valet 2018.

Vi strävar för att kärnverksamheten skall  prioreteras och skolarna som nr 1.

Vara kommun förtjänar mycket bättre styre för en bättre framtid.

Camille Maamari
Hela Vara kommuns bästa (HVKB)