Våra företrädare 2018-2022

Mattias Andersson, Vara

Jag heter Mattias Andersson, bor i Vara och är uppvuxen i Längjum. Jag är 46 år, gift och har två barn som går i låg- och mellanstadiet. Min utbildning är agronom och jag driver jordbruk i Längjum samt jobbar med rådgivning till lantbrukare. Frågor som är viktiga för mig är att vi har bra skolor och ordning på ekonomin i kommunen. Kommunen finns till för kommuninvånarna och målsättningen är att leverera bra service till kommuninvånarna.

Susanne Lundgren, Vedum

Susanne Lundgren, 50 år. Bor i villa strax utanför Vedum. Gift och har fyra söner mellan 11-27 år. Har jobbat i vården i över 30 år i hela Vara kommun. Är mycket arrangerad i föreningslivet i Vedum med omnejd. Jag är mån om att ALLA i HELA Vara kommun skall få samma service, lika värde och mötas med respekt. Har inte tidigare sysslat med partipolitik. Men nu tyckte jag det var läge att försöka påverka mina barns framtid och rättighet till demokrati.

Hasse Lundmark, Larv

Jag heter Hasse Lundmark. Jag är en drygt 70 år gammal, glad pensionär som i hela mitt liv har värnat om en levande landsbygd. Har aldrig tidigare sysslat med partipolitik, men tycker att Vara kommuns styre helt har tappat kontrollen över både inriktning och ekonomi. Nu måste vi sätta ner foten och få skutan rätt igen. Jag har tidigare varit verksam som bonde i Larv.

Carl Hellqvist, Vara

Bor i villa i Vara med fru och våra två döttrar som går i förskolan respektive förskoleklass. Uppväxt på en gård utanför Helås med en stor familj. Har tidigare varit med i politiken som ledamot i teknisk nämnd som fanns tidigare och nu eventuellt är på väg tillbaka. Alltid varit samhällsintresserad och vad som påverkar mig och min vardag vilket hjälpt till att komma tillbaka in i politiken då jag tycker att vi bör prioritera lite annorlunda än dagens styrande. Genom en bra levnadsmiljö kommer vi tillsammans att öka antalet invånare i Vara kommun. Jag har varit egenföretagare i form av krögare lokalt här i Vara under en tid men annars mestadels arbetat med administrativa uppgifter och har en ekonomiutbildning från högskolan.

Sabina Karlsson, Vara

Jag heter Sabina Karlsson bor i Vara med min familj bestående av make och två söner. Har i hela mitt yrkesliv arbetat inom vården som sjuksköterska inom offentlig och privat sektor. Jag har engagerat mig i politiken då jag vill vara med ett parti som prioriterar förbättringar inom kärnverksamheten vård, skola och omsorg.

Anders Ekdén, Vara

Anders Ekdén, 62 år. Bor i Vara. Mångsysslare. Gift, har tre barn och fyra barnbarn. Mitt stora intresse är sport.

Camille Maamari, Vara

Jag kom till Sverige år 1990. Gift och har två tonårsbarn. Flyttat från Trollhättan till Stora Levene 2003 och nu bor jag i tätorten Vara. Jag var egenföretagare fram till 2011, idag är jag försäljare på Varaslättens lagerhus. Jag är en person som gillar att engagera mig i frågor gällande samhället. Därför var jag med i Stora Levene intresseförening, samt kyrkorådet och politiken i några tidigare år. Jag vill jobba för att Vara kommun ska prioriterar kärnverksamheten skola, äldreomsorg och vården först av allt.

Ingegerd Thorsell, Skarstad

Jag har under min uppväxt bott fem år i Etiopien då mina föräldrar var anställda av Rädda Barnen. Som ung vuxen emigrerade jag och min dåvarande man med våra tre söner till Australien. Under vår vistelse där föddes tre söner ytterligare. 1996 återvände jag permanent till Sverige och först Töreboda för att sedan hamna i Skövde och slutligen Vara. Jag bor i Skarstad sen 2008, på en liten hästgård och bedriver egen näringsverksamhet med uppfödning av frieserhästar samt även verksam som nagelterapeut och har min salong i min lillstuga på gården. Min yngste son har autism, och jag är även dels assistent och arbetsledare för övriga assistenter genom Skaraborgsassistans. I familjen bor jag med min man, sonen och en 16-årig dotter.

Mourad Jaballah, Stora Levene

Mitt namn är Mourad Jaballah, jag är 55 år och gift med Kicki Jaballah som jag har tre barn tillsammans med. Jag har drivit en restaurang under 20 år  i Stora Levene och nu jobbar jag som kock på kostenheten i Lidköping.

Mona Larsson, Emtunga

Mitt namn är Mona Larsson. Jag bor i Emtunga med min sambo, en hund och två katter. Mina två barn är utflugna. Jag jobbar på Södergård i Vara som är ett demensboende. Där har jag varit i cirka 18 år och jag gillar mitt jobb.

Rickard Svensson, S Lundby

Jag heter Rickard Svensson, är 38 år och pappa till 2 tvillingtjejer. Jag  bor och är uppväxt på Södra Lundby Boestorp. Min arbetsplats är Vedum kök som truckförare och jag är även månskensbonde.

Mikael Karlsson, Vara

Bor tillsammans med fru och två barn i Vara. Har tidigare varit aktiv politiker i Vara, kände att det var dags att kliva in i det igen då jag upplever att prioriteringarna inte riktigt känns rätt. När skolor på landsbygden hotas med nedläggning och när Alléskolan får vitesföreläggande för dålig arbetsmiljö samtidigt som man öser pengar på diverse kulturprojekt utan hämningar.

Då är det dags att göra sin röst hörd! Ordenligt!

Teresa Kalisky, Vara

Jag bor i Vara sedan 2007 och kommer från Uppsala. Är gift och har två barn. Jag är utbildad agronom och har arbetat med samhällsbyggnad, vatten- och avloppsfrågor på kommunal och regional nivå. Jag har arbetat som VA-chef respektive teknisk chef i åtta år. Har haft förmånen att sitta med i styrelsen för Svenskt vatten i sex år (branchorganisationen för kommunernas VA-huvudmän). Viktiga frågor för mig är en god standard på kommunens infrastruktur (byggnader, gator, VA-ledningar), demokrati, kultur, bra skolor, god ekonomisk hushållning med våra gemensamma resurser.

Mikael Lidén, Vara

Mikael Lidén, 72 år. Egenföretagare. Gift, har fyra barn och nio barnbarn.

Intressen: Förutom familjen, politik och samhällsfrågor, aktiv inom föreningslivet och gillar sport.

Sven-Olof Eriksson, Norra Vånga
Magnus Lidén

Mitt namn är Magnus Lidén, och bor i Larv. Jag har arbetat som auktoriserad revisor i många år, och gick nyligen i pension. Mina fritidsintressen är idrott, natur och konst, och som pensionär arbetar jag också ideellt en del. Jag är också intresserad av följa politiken och samhällsutvecklingen, främst genom TV och dagstidningar.

Anders Mann, Kvänum

Jag heter Anders Mann och är 61 år. Jag är gift, har fyra barn och sex barnbarn. Mitt yrke är lantbrukare. Förutom lantbruket så har vi ett eget utsädesrenseri som drivs ihop med min fru, Karin Mann.