Våra företrädare 2022-2026

Carl Hellqvist, Vara

Bor i villa i Vara med fru och våra två döttrar som går i lågstadiet respektive mellanstadiet. Uppväxt på en gård utanför Helås med en stor familj. Har under tidigt 2000-tal varit med i politiken som ledamot i tekniska nämnden. Har under mandatperioden 2018-2022 varit med i fullmäktige och som ersättare i kommunstyrelse samt andra olika uppdrag. Alltid varit samhällsintresserad och vad som påverkar mig och min vardag. Är mycket för att göra saker på ett fungerande och korrekt sätt som är logiskt och jag gillar ständiga förbättringar. Jag tycker fokus som vi har i Vara varit/är lite fel och detta har gjort att jag aktiverat mig igen i politiken då jag tycker att vi bör prioritera lite annorlunda. I Vara har vi möjligheten att ha en bättre fungerande skola som vi är stolta över och som ger våra kommuninvånare en bra grund i livet. Jag har varit egenföretagare i form av krögare lokalt här i Vara under en tid, men annars mestadels arbetat med administrativa uppgifter och har en ekonomiutbildning från högskolan.

Susanne Lundgren, Vedum

Susanne Lundgren, 54 år. Bor i villa strax utanför Vedum. Gift och har fyra söner mellan 15-31 år. Har jobbat i vården i över 30 år i hela Vara kommun. Är mycket arrangerad i föreningslivet i Vedum med omnejd. Jag är mån om att ALLA i HELA Vara kommun skall få samma service, lika värde och mötas med respekt.

Thorbjörn Falk, Tråvad

Bor i Tråvad och gift med Barbro och har två barn och två barnbarn. Egenföretagare inom bostäder och lokaler för uthyrning. På min fritid så vill jag umgås med familjen, se på fotboll och laga mat.

Familjen är viktigt för alla, därför vill jag skapa bra förutsättningar för vård, skola och omsorg. Vi måste skapa ett tryggt samhälle för alla, men också ställa krav och inte blunda för problem. Alla människor är lika mycket värda.

Viktiga frågor för mig:
• Man ska kunna bygga bostäder och lokaler i hela kommunen.
• Föreningslivet är viktigt för att bygga ett samhälle där man lär sig att visa hänsyn till andra människor och skapa sammanhållning.
• Att inte skära ner inom vård och skola.
• Att göra rätt saker med våra skattepengar.

En sak glömde jag; jag är 61 år och städar alltid en trappa uppifrån och ner.

Teresa Kalisky, Längjum

Jag bor i Vara kommun sedan 2007 och kommer från Uppsala. Är gift och har två barn. Jag är utbildad agronom och har arbetat med samhällsbyggnad, vatten- och avloppsfrågor på kommunal och regional nivå. Jag har arbetat som VA-chef respektive teknisk chef i tolv år. Har suttit med i styrelsen för Svenskt vatten i sex år (branchorganisationen för kommunernas VA-huvudmän). Viktiga frågor för mig är en god standard på kommunens infrastruktur (byggnader, gator, VA-ledningar), demokrati, kultur, bra skolor, god ekonomisk hushållning med våra gemensamma resurser.

Camille Maamari, Vara

Jag kom till Sverige år 1990. Gift och har två tonårsbarn. Flyttat från Trollhättan till Stora Levene 2003 och nu bor jag i tätorten Vara. Jag var egenföretagare fram till 2011, idag är jag försäljningschef inom drivmedelsbranschen. Jag är en person som gillar att engagera mig i frågor gällande samhället. Därför var jag med i Stora Levene intresseförening, samt kyrkorådet och politiken i några tidigare år. Jag vill jobba för att Vara kommun ska prioriterar kärnverksamheten skola, äldreomsorg och vården först av allt.

Mattias Andersson, Längjum

Jag heter Mattias Andersson, är 50 år, gift och har två barn som går i mellan- och högstadiet. Min utbildning är agronom. Jag driver jordbruk i Längjum samt jobbar på Jordbruksverket med rådgivning till jordbruksorganisationer och lantbrukare. Frågor som är viktiga för mig är att vi har bra skolor och ordning på ekonomin i kommunen. Kommunen finns till för kommuninvånarna och målsättningen är att leverera bra service till kommuninvånarna.

Sandra Stridh, Kvänum

Jag heter Sandra Stridh och är född och uppvuxen i Kvänum, där jag idag bor med min man och våra två barn. Jag har under många år varit aktiv i Kvänums Föräldraförening och andra ideella föreningar och har därigenom deltagit i frågor rörande skola och samhälle.
Tanken att engagera mig politiskt har funnits länge. HVKB har ett genuint intresse för hela Vara Kommun, vilket är viktigt för mig som inte bor i centralorten. Politiken är nytt för mig och det är med stor respekt för allas arbete och engagemang som jag ger mig in i detta.

Anders Ekdén, Vara

Anders Ekdén, 66 år. Bor i Vara. Mångsysslare/pensionär. Gift, har tre barn och fyra barnbarn. Mitt stora intresse är sport.

Hasse Lundmark, Larv

Jag heter Hasse Lundmark. Jag är en pigg och glad pensionär som i hela mitt liv har värnat om en levande landsbygd. Jag tycker att Vara kommuns styre helt har tappat kontrollen över både inriktning och ekonomi. Nu måste vi sätta ner foten och få skutan rätt igen. Jag har tidigare varit verksam som bonde i Larv.

Sabina Karlsson, Vara

Jag heter Sabina Karlsson bor i Vara med min familj bestående av make och två söner. Har i hela mitt yrkesliv arbetat inom vården som sjuksköterska inom offentlig och privat sektor. Jag har engagerat mig i politiken då jag vill vara med ett parti som prioriterar förbättringar inom kärnverksamheten vård, skola och omsorg.

Herman Ingvarsson, Arentorp
Mikael Karlsson, Vara

Jag heter Mikael Karlsson. Jag är född utanför Vara och har i princip bott och arbetat i Vara under hela mitt liv.

Politik är oerhört viktigt, jag engagerade mig i Hela Vara kommuns bästa då det är det enda partiet som kommer från Vara kommun och som bara jobbar med frågor som rör Vara kommun. Lokalt förankrad politik utvecklad av lokala partivänner från hela kommunen är en självklarhet för att lösa de utmaningar som just vår kommun står inför. Tillsammans med mina kunniga partivänner vill jag vara en del av utvecklingsarbetet för skolan. För vården. För näringslivet. För en bättre kommun. För hela Vara kommuns bästa.

Elias Lundgren, Vedum
Edward Holmström, Emtunga
Mikael Lidén, Vara

Mikael Lidén, 76 år. Egenföretagare. Gift, har fyra barn och nio barnbarn.

Intressen: Förutom familjen, politik och samhällsfrågor, aktiv inom föreningslivet och gillar sport.

Simon Hermansson, Kvänum
Sven-Olof Eriksson, Norra Vånga
Magnus Lidén, Larv

Mitt namn är Magnus Lidén, och bor i Larv. Jag har arbetat som auktoriserad revisor i många år men är nu pensionär. Mina fritidsintressen är idrott, natur och konst, och som pensionär arbetar jag också ideellt en del. Jag är också intresserad av följa politiken och samhällsutvecklingen, främst genom TV och dagstidningar.

Anders Mann, Kvänum

Jag heter Anders Mann och är 65 år. Jag är gift, har fyra barn och sex barnbarn. Mitt yrke är lantbrukare. Förutom lantbruket så har vi ett eget utsädesrenseri som drivs ihop med min fru, Karin Mann.